Hoge energiekosten beperken!

14 november 2022


Momenteel heeft onze club ook te maken met torenhoge energiekosten voor gas en elektra. Ons termijnbedrag is per november ongeveer vijfmaal hoger vastgesteld ten opzichte van de normale situatie.

Om je een idee te geven van de huidige kosten op basis van Eneco aangeleverde tarieven. Elke avond de banen verlichten kost de club ca. 80 tot 100 euro aan stroom. Dit betekent dat 1 baanblok (1-2 of 3-4) verlichten ca. 10 euro per uur aan stroom kost. De verwarming van de kantine aanzetten kost ca 20 tot 25 euro aan gas per avond.

Het bestuur heeft daarom een aantal richtlijnen opgesteld om samen de energiekosten zo veel mogelijk te beperken. Deze zijn als volgt:

1.     Douche zoveel mogelijk thuis en niet bij de club. We gaan het niet verbieden, maar het is wel een nadrukkelijke wens en verzoek.
2.     Verhoog de thermostaat in de kantine op maximaal 18 graden.
3.     Verhoog de thermostaat alleen wanneer in een periode van minimaal 2 uur personen in de kantine aanwezig zijn (dus clubactiviteit!) of bij een bardienst.
4.     Verhoog de thermostaat niet wanneer je na het tennissen maar een half uurtje of drie kwartier bij elkaar gaat zitten.
5.     Verhoog de thermostaat niet vooraf aan het begin van je tennisuurtje; helaas zien we dit wel regelmatig gebeuren.
6.     Houd de toegangsdeur van de kantine altijd dicht en met name bij koude dagen.
7.     Houd de toegangsdeuren van het voorportaal, toilet en kleedkamers altijd dicht en met name bij koude dagen.
8.     Laat het licht niet onnodig branden in de kantine, toiletten, kleedkamers en of andere ruimtes.

9.     Reserveer slim een verlichte baan in de avondperiode!
a.     Reserveer een baan op dezelfde aanvangstijd als de gereserveerde buurbaan (baanblok 1-2 of 3-4).
b.     Reserveer een vrije baan beginnend vanaf baan 1, 2, 3 ……… en voorkom dat een verlichte baan onbezet is.
c.     Reserveer een baan aansluitend op een voorgaande baanreservering; voorkom ongereserveerde periodes tussen twee reserveringen zodat banen ongebruikt en onnodig worden verlicht.
d.     Reserveer baan 5 en 7 alleen wanneer baan 1 t/m 4 al bezet zijn.

10. Laat de baanverlichting niet onnodig branden; doe als laatste gebruiker van een baanblok de baanverlichting z.s.m. uit.  Bedenk dat elke minuut 16 cent aan stroom kost.
11. Bij afsluiten kantine checken of er geen deuren of ramen open staan, frituur uit staat, thermostaat op 15 graden staat en de verlichting uit is.

Aanvulling: vanaf 30 november kun je in de Clubapp alleen op halve en hele uren een tennisbaan te reserveren!

Wees solidair met elkaar om de hoge energiekosten bij onze club zo laag mogelijk te houden. Dank voor jullie medewerking.

Beheercommissie, namens het bestuur. 

Nieuwscategorieën