Competitie

Competitie is een vorm van wedstrijdtennis, waarbij je in een poulesysteem tegen andere verenigingen speelt. Iedere competitiesoort kent verschillende vormen. Zo variƫren ze in het aantal enkelspelen en dubbelspelen alsook in leeftijd en sekse. Zo kun je heren-, dames- of gemengde competitie spelen. Je kunt spelen op verschillende dagen en in verschillende leeftijdscategorieƫn (zoals bijvoorbeeld 18+ en 35+). Voor het complete aanbod klik hier.

Het leuke aan competitie spelen is dat je samen met teamgenoten ergens voor strijdt. Dat geeft vaak een mooie samenbindende factor. Daarnaast is het ook een goede manier om het tennis beter onder de knie te krijgen en je op alle facetten te ontwikkelen, dus zowel technisch als tactisch, mentaal en conditioneel. Uiteraard is het ook een hele fijne manier om inspanning en ontspanning optimaal met elkaar te combineren!

Deze gegevens heb je nodig om competitie te kunnen spelen:

  1. Je bondsnummer. Dit staat op een geldige ledenpas.
  2. Je persoonlijke gegevens (naam, adres, geboortedatum, telefoon, e-mail)
  3. In principe is het niet toegestaan om aan twee competities in dezelfde periode deel te nemen. Wil je dit toch doen, meld het dan tijdig. Dan kan er dispensatie worden aangevraagd.

Wil je eens kijken of competitie spelen iets voor je is, zonder dat je meteen vastzit aan alle wedstrijddagen? Geef je dan op als invaller door een e-mail te sturen naar [email protected]