Baanreglement

Regels voor tennissers ten behoud van winterbanen 1 t/m 4 (kanaalzijde) en gravelbanen 5 t/m 8 (tennishalzijde); zie ook het parkreglement.

1. Op de banen is het ten strengste verboden om te roken en om kauwgom te consumeren; brandende sigaretten of peuken en kauwgom kunnen ernstige schade veroorzaken aan met name de kunstgrasmat van winterbanen 1 t/m 4.

2. Voor het spelen is het verplicht om voor gravel geschikte tennisschoenen te dragen. Verkeerde tennisschoenen kunnen leiden tot blessures (uitglijden) en beschadiging van de banen (omploegen).

3. Bij droog en/of warm weer moeten de droge gravelbanen (baan 5 t/m 8) worden besproeid voordat men gaat tennissen; dit geldt niet voor winterbanen 1 t/m 4. Een baan is te droog wanneer het gravel gaat stuiven en los van structuur (mul) wordt.

4. Tijdens regen, bij gladheid na regen en bij plassen op de baan is het ten strengste verboden op de gravelbanen (baan 5 t/m 8) te tennissen.

5. Het is ten strengste verboden om te sponzen, te prikken of te slepen in de plassen.

6. Na regen is het pas weer toegestaan te tennissen indien de gravelbanen (5 t/m 8) helemaal droog, plas- en glinstervrij zijn; winterbanen 1 t/m 4 zijn na regen vrijwel direct weer bespeelbaar.

7. De gravelbanen (baan 5 t/m 8) mogen bij vorst en bij opdooi vanwege de boterzachte ondergrond niet bespeeld worden; afhankelijk van het weer kan men bij nachtvorst na een paar uur tennissen.

8. Op winterbanen 1 t/m 4 mag men bij vorst wel spelen, maar bij opdooi, ijzel en sneeuw niet; afhankelijk van de vochtigheid in de ondergrond zal de baancommissie bij opdooi een speelverbod instellen.

9. Na afloop van het tennissen moet de baan gesleept worden met het sleepnet. Deze is te vinden in de hoek van de baan.

10. Men dient de gehele baan te slepen in steeds kleiner wordende cirkels naar het middelpunt van de baan of in een lus dwars over de baan.

11. Men dient te slepen in de baanlengte van het achtergaas tot het net en in de baanbreedte tot 2 à 3 meter buiten de zijlijnen. I.v.m het egaal verdeeld houden van gravel op de banen is het belangrijk om ruim buiten de zijlijnen en achter de baseline te slepen.

12. Bij veel vochtigheid en natheid op winterbanen 1 t/m 4 moet er niet gesleept worden. Dit om de bovenlaag niet te verdichten en de doorlaatbaarheid goed te houden.

U kunt hier het baanreglement ook downloaden!!